Menu

Character First in Tulcea – oportunitate de dezvoltare personala si profesionalaMiercuri, 10 iunie 2015, Casa Corpului Didactic Tulcea, în colaborare cu Character First România și Școala Gimnazială Specială Nr. 14 Tulcea a facilitat prezentarea programului educativ  Character First, implementat în școlile din România. Susținut de formator Ovi Micula, seminarul a oferit concepte cheie și aplicații practice privind trăsăturile de caracter, ca bază pentru educarea caracterului la elevi.
Participanții au aflat cum cele 49 de trăsături de caracter discutate acoperă o gamă largă de domenii precum: dezvoltarea personală, succesul școlar și profesional, relații interumane, etica la locul de muncă, rezolvarea conflictelor. Cadrele didactice vor avea oportunitatea să se încrie la cursul de formare online intitulat ”Mai întâi caracterul” și să beneficieze de un îndrumător pentru profesori ca ghid pentru aplicarea cunoștințelor dobândite în activitățile de învățare desfășurate cu elevii, în context formal și non-formal.

La activitate au participat 40 de profesori din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale Nr. 14 Tulcea și membrii ai echipei C.C.D. Tulcea.
Evenimentul a avut loc ca urmare a colaborării dintre C.C.D. Tulcea, reprezentată de dna. director Gabriela Nichifor și Școala Gimnazială Specială Nr. 14 Tulcea, reprezentată de dna. director Carmen Bumbac și poate fi considerat un exemplu de bună practică pentru învățământul tulcean.