Menu

RESPONSABIL PENTRU O COMUNITATE MAI BUNA DISEMINAREÎn vara anului 2015, un număr de 35 de persoane, dintre care elevi şi profesori ai  Şcolii Gimnaziale Speciale nr. 14 Tulcea, ai Liceului de Arte ,,George Georgescu” Tulcea, dar şi voluntari din alte licee şi din Marea Britanie, au avut oportunitatea de a merge în la tabăra organizată la Dunavăţul de Jos, jud. Tulcea.
Proiectul a fost derulat de către “Asociaţia Raza Soarelui-Sunlight”, reprezentată de domnul Dinu Nicolae, în calitate de coordonator de proiect, respectiv Primaria Municipiului Tulcea ca şi co-finanţator. Aceştia au oferit copiilor Şcolii Gimnaziale Speciale Nr. 14 Tulcea posibilitatea de a cunoaşte momente de neuitat derulate în zilele petrecute în tabără.
În scopul diseminării şi împărtăşirii acestor momente şi celor care nu au fost prezenţi în tabără, în data de 4.11.2015 s-a organizat în cadrul Şcolii Gimnaziale Speciale Nr. 14 Tulcea, o acţiune tematică referitoare la activităţi din cadrul proiectului “Responsabil pentru o comunitate mai bună”. Astfel, un număr  de 46 de personae – grup format din elevii şi profesorii şcolii gazdă, respectiv ai Liceul de Arte, parinţi ai copiilor beneficiari în proiect şi reprezentanţi din partea “Asociatiei  Raza soarelui-Sunlight” au prezentat invitaţilor postere ce expuneau momente din tabără.
De asemenea,  întâlnirea a cuprins un moment muzical în vederea rememorării cântecelor învăţate în tabără, precum şi reamintirea activităţilor din tabără. În cadrul acestei activităţi, elevii şcolii noastre, ajutaţi de elevii voluntari şi de către profesori, au preparat eclere, urmărindu-se astfel şi formarea/dezvoltarea abilitaţilor de preprofesionalizare. Drept răsplată pentru munca depusă, elevii prezenţi au fost premiaţi cu rechizite şcolare oferite către de “Asociaţia Raza Sooarelui-Sunlight”.
Doamna Director a Şcolii Gimnaziale Speciale – Bumbac Carmen-Gabriela a concluzionat aducând în vedere impactul proiectului asupra elevilor beneficiari şi dorinţa lor ca acesta să se reia în anul următor. De altfel, şi doamna profesor Lupu Maria, membră în echipa de proiect, a apreciat importanţa proiectului în dezvoltarea de atitudini civice ale adolescenţilor, precum şi a elevilor şcolii noastre.