Menu

BALUL ZAMBETELOR ALBASTREO nouă ediție „Balul Zâmbetelor Albastre”, sâmbătă, la Casa Avramide

Azi, de ZIUA MONDIALĂ A CONȘTIENTIZĂRII AUTISMULUI, peste 100 de ONG-uri lansează campania „Nu sunt INVIZIBIL! Ascultă-mă.Înțelege-mă.Sprijină-mă.”, prin care se urmărește creșterea gradului de conștientizare asupra barierelor și a discriminării cu care se confruntă persoanele cu autism, nevoile lor fiind adesea neadresate în foarte multe aspecte ale vieții de zi cu zi.

Pe de o parte, ne propunem să sensibilizăm autoritățile și opinia publică cu privire la luptele, eforturile și barierele întâmpinate pe parcursul vieții, iar pe de altă parte, dorim să scoatem în evidență punctele forte ale persoanelor cu autism, care rămân adesea invizibile pentru cea mai mare parte a societății, în lipsa unor măsuri care să faciliteze incluziunea reală,
scrie în comunicatul transmis redacției de președintele Asociației Psihologilor Antreprenori Tulcea (APAT), psiholog.Silvia Miloș.

În acest context, la nivel local, asociația tulceană organizează cea de-a II-a ediție a evenimentului „BALUL ZÂMBETELOR ALBASTRE – Susținem, Unim, Integrăm,Trăim Autismul”, ce va avea loc sâmbătă, 6 aprilie 2024, de la ora 10.00, la CASA AVRAMIDE..

Parteneri : Asociația Aripi albastre Măcin și Școala GimnazialăSpecială nr. 14 Tulcea.

În cadrul evenimentului, ce este organizat cu sprijinul Institutului de Cercetări Eco Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, se vor derula ATELIERE DE CREAȚIE și o EXPOZIȚIE CU DONAȚIE – „Copilul din spatele autismului”.