Menu

Inscriere in Clasa Pregatitoare 2019-2020Conform planului de școlarizare, pentru anul școlar 2019-2020,
Școala Gimnazială Specială nr. 14 Tulcea are aprobate:
2 clase pregătitoare – 10 locuri

În clasa pregătitoare din învățământul special sunt înscriși copiii cu cerințe educaționale speciale, care împlinesc vârsta de 8 ani până la data începerii anului școlar.
La solicitarea scrisă a părinților, pot fi înscriși în clasa pregătitoare și copiii cu cerințe educaționale speciale cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani la data începerii anului școlar.
În situațiile în care orientarea școlară impune înscrierea în învățământul special, părinții se adresează Școlii Gimnaziale Speciale nr. 14 Tulcea sau CJRAE Tulcea, de la care vor primi informațiile necesare pentru înscrierea în învățământul special. Înscrierea se face direct la școala Scoala Gimnaziala Speciala nr. 14 Tulcea, cu documentele prevăzute de metodologie, la care se adaugă documentul care atestă orientarea către învățământul special.

Documente necesare inscrierii:
1. Cerere tip de inscriere (de la unitatea școlară)
2. Certificatul de orientare școlară și profesională pentru învățământul special
3. Copie certificat de naștere copil
4. Copie carte de identitate părinți
5. Dosar șină

Comisia de înscriere din unitatea de învățământ completează cererile-tip de înscriere direct în aplicația informatică. Aplicatia nu permite inscrierea la mai multe școli. După completare, cererea-tip de înscriere este tipărită, verificată și semnată de părinte. Toți copiii care au orientarea școlară pentru învățământul special vor fi înmatriculați conform solicitării.
În data de 02 martie 2019 se va organiza „Ziua porților deschise” în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate.
Informații suplimentare se pot obține de la secretariatul școlii în intervalul orar 800-1600 sau pe www.scoala14tl.ro.

Număr telverde 0800816240

la care părinții și alte persoane interesate pot obține, gratuit, informații referitoare la înscrierea copiilor în învățământul primar.

Director,

Carmen Gabriela BUMBAC