Menu

Proiect educational SNAC Toti diferiti, toti egaliÎn data de 20.12.2017, elevii claselor a II-a A și a II-a B de la Școala Gimnazială Specială Nr.14, alături de elevii clasei a XII-a B, voluntari ai partenerilor noștri educaționali ”Colegiul Brad Segal” Tulcea, au desfășurat atelierul de creație intitulat sugestiv ”Decorațiuni de Crăciun”. Aceasta este prima activitate din cele șase pe care ni le-am propus, când am demarat proiectul educațional SNAC ”Toți diferiți, toți egali”.

Principalele obiective ale activității au vizat organizarea de întâlniri inter-instituționale, cu scopuri educative, non-formale; integrarea elevilor cu cerințe educaționale speciale în activităţile extraşcolare alǎturi de elevi tipici; desfǎşurarea de activitǎţi de abilitare manuală pentru dezvoltarea aptitudinilor artistice şi a modalităţilor de expresie a elevilor cu dizabilități.

Cu această ocazie, sub atenta îndrumare și supraveghere a doamnelor profesoare Rora Daniela, Saraev Alina, Grosu Magda și Bardaș Alexandra, s-au realizat și s-au pictat figurine din ipsos. Doamna director Bumbac Carmen Gabriela le-a vorbit musafirilor noștri, despre etiologia deficiențelor și măsurile de prevenire a acestora. La finalul activității elevii voluntari le-au oferit celor mici daruri cu surprize dulci și jocuri educative, utile în activitățile didactice ulterioare.