Menu

Proiect internațional „Prietenie…pe o… sfoară”Biblioteca Județeană „Panait Cerna”, prin Centrul pentru Copii și tineret și Ludoteca, a derulat activitatea din cadrul proiectului internațional „Prietenie…pe o… sfoară”, inițiat de Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov, în cadrul căreia s-a discutat despre „ Heidi, fetița munților” de Johanna Spyri.
Participanți la eveniment au fost elevii clasei a V a B de la Școala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu” Tulcea, coordonați de doamna profesor diriginte Popescu Gabriela și elevi ai Școlii Gimnaziale Speciale Numărul 14, coordonați de: Bumbac Carmen- Gabriela – Director Şcoala Gimnazială Specială nr.14, Gheorghe Anca – profesor, Safca Valentina- profesor, Simionov Doina- profesor, Popa Gabriela- profesor, Karamihai iulia- profesor.
Prezenți la activitate au fost și Katarzyna Pilecka și Karolina Belka, profesori din Polonia, sosiți la Școala Gimnazială Specială Numărul 14 prin intermediul Programului Erasmus+, Job Shadowing România- Polonia.
După ce au desenat câteva fișe înfățișând pasaje din cartea „Heidi” și le-au înșirat apoi atent pe sfoară la Ludotecă, activitatea a continuat la Centrul pentru copii și tineret unde după prezentarea unui material Power Point, copiii de clasa a V a au organizat un atelier creativ pe aceeași temă .
Împărțiți în șase grupe, fiecare au avut de prezentat în maniera proprie pasaje din carte.
Astfel că o echipă a ales să realizeze o scurtă scenetă a unui capitol preferat, alții au făcut colaje pe care le-au prezentat în fața tuturor.
Le mulțumim tuturor atât elevi cât și profesori pentru frumoasa activitate derulată sub semnul prieteniei, al empatiei și al emoțiilor constructive!