Menu

Proiect pentru elevi și profesori ,,Punguța cu două cărți’’- Asociația OvidiuRoÎncepând cu 26 octombrie 2021, Școala Gimnazială Specială Nr. 14 Tulcea își deschide porțile larg, pentru a primi cu bucurie invitația de a face parte din proiectul ,,Punguța cu două cărți’’ din partea Asociației OvidiuRo.
Misiunea Asociației OvidiuRo este de a face educația preșcolară accesibilă și eficientă pentru toți copiii din România. Creierul copilului are nevoie de stimulare pentru a se dezvolta, iar succesul în școală este în mare măsură dependent de experiențele din primii ani de viață.
Copiii care cresc în familii în care nu există cărți, o situație din păcate frecventă în comunitățile sărace, sunt deja foarte dezavantajați până la momentul începerii clasei întâi, iar riscul de abandon școlar este foarte mare. Frecventarea grădiniței este esențială pentru acești copii. Cărțile potrivite vârstei lor și participarea la activități alături de educatori, îi îndreaptă pe copii pe drumul frumos al literației, drum ce îi va educa și îi va ajuta în final, să rupă cercul vicios al sărăciei, în care familiile lor au fost prinse.
Programele OvidiuRo oferă resurse materiale și cunoștințe care acoperă nevoile de educație și sănătate ale copiilor, familiilor și profesorilor lor. Doar prin eforturi concrete putem aduce o schimbare reală și de durată în educația copiilor noștri.
Proiectul ,,Punguța cu două cărți’’ este o umbrelă a proiectului ,,CITEȘTE-MI 100 DE POVEȘTI!; noutatea acestui proiect este că se adresează creșelor și școliilor speciale.
În data de 8 noiembrie 2021 a ajuns și în școala noastră kitul pentru activitatea ce urmează a fi desfășurată de cadrele didactice. Sponsor principal al proiectului ,,Punguța cu două cărți’’ este Kaufland.V

Coordonator proiect,
profesor psihopedagog Puflea Alina Victorița