Menu

SUFLET PENTRU SUFLETMotto: ,,Facem lucruri care contează”

Parteneriatul educational este forma de comunicare, cooperare și colaborare în sprijinul copilului, la nivelul procesului educativ. Prin aceste colaborări, elevii conștientizează că în fiecare grup sau comunitate oamenii se deosebesc între ei prin trăsături fizice și sufletești, că fiecare are propria lui personalitate și se manifestă comportamental diferit unii față de ceilalți.
Unul dintre parteneriatele care demonstrează colaborarea în sprijinul copilului este ,,Suflet pentru suflet” ce se desfășoară în cadrul Strategiei Naționale de Acțiuni Comunitare, între Școala Gimnazială Specială Nr.14 Tulcea și Școala Gimnazială ,,Mihail Kogalniceanu”. În primul semestru al acestui an școlar, elevii din cele două școli au participat la o activitate cu tema: ,,Dă-mi mâna, prietene!”, ce a avut ca scop sărbătorirea zilei de naștere a elevilor beneficiari și voluntari născuți în semestrul I.
Obiectivul principal al acestei activități a fost atins, și anume, integrarea elevilor cu cerințe educațonale speciale în rândul elevilor din învățământul de masă. Jocul a fost principala metodă folosită de cadrele didactice pentru a asigura socializarea, fiind adaptată la nevoile tuturor copiilor participanți. Activitatea s-a dovedit a fi una recreativă, de relaxare și de petrecere , ce a cuprins un concurs de cultură generală, jocuri distractive, dans și servirea de dulciuri și sucuri în cinstea sărbătoriților.

Profesor Pandele Valentina Georgeta