Menu

Lansarea proiectului Terapie prin arta teatrala



Şcoala Gimnazială Specială Nr. 14 Tulcea, în parteneriat cu I.S.J Tulcea, C.J.R.A.E., Liceul de Arte ,,George Georgescu”, Teatrul „Jean Bart”, Teatrul de păpuşi „Dinamic”, a lansat vineri, 11.11.2016, la Teatrul Jean Bart, proiectul „Terapie prin artă teatrală”.

Este un proiect educativ, care îşi propune transformarea unor activităţi extraşcolare, în terapii alternative pentru copiiii. Terapia prin teatru, va oferi posibilitatea acestora de a găsi noi forme de exprimare, pentru a se dezvolta personal. Proiectul are o durată de şapte luni şi urmăreşte integrarea socială a cel puţin 130 de copii/elevi şi valorificarea încrederii în sine şi a abilităţilor de autocunoaştere, autoacceptare, relaţionare, exprimare, a cel puţin 30 de elevi, prin utilizarea tehnicilor de terapie teatrală. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt elevii de la Şcoala Gimnazială Specială Nr.14 şi elevii clasei a III-a, de la Liceul de Arte ,,George Georgescu”, iar beneficiarii indirecţi,  elevii voluntari de la profilul artistic al Liceului de Arte ,,George Georgescu”, părinţii/tutorii elevilor participanţi, cadre didactice şi reprezentanţi ai comunităţii. Acest parteneriat, se va desfăşura în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) . Finanţarea proiectului este asigurată atât din surse proprii cât şi din sponsorizări.
Echipa de proiect: Carmen-Gabriela Bumbac, director Şcoala Gimnazială Specială Nr.14; Mirela-Simona Antohi, Aurora Ispas şi Liliana Onciu, profesori de psihopedagogie specială, la Şcoala Gimnazială Specială Nr.14 Tulcea.


Proiectul ,,Terapie prin artă teatrală”, aflat în derulare, a reunit în cadrul celei de a doua activități, elevi, cadre didactice și părinți. Cincisprezece elevi de la Şcoala Gimnazială Specială Nr.14, împreună cu elevii clasei a III-a, de la Liceul de Arte ,,George Georgescu”, au fost parte din poveste. Au desfășurat jocuri de cunoaștere, de rol și de socializare, sub îndrumarea coordonatorilor, ce au grupat atât elemente de actorie cât și elemente de dezvoltare personală.
Prin intermediul jocurilor, elevii au comunicat, şi-au exprimat emoții și sentimente, au relaționat. La finalul activității, elevii clasei a III-a, de la Liceul de Arte ,,George Georgescu” au susținut un spectacol de teatru și le-au dăruit noilor prieteni cărți și jucării.
Următoarea activitate se va desfășura în luna ianuarie. Beneficiarii direcți ai proiectului, împreună cu elevii voluntari, vor confecționa păpuși din materiale reciclabile. Vor desemna păpușa cea mai bine realizată, pentru participarea la concursul ,,Mascota SNAC”, din cadrul Strategiei Nationale De Acțiune Comunitară.