Menu

“Preprofesionalizarea – primul pas spre o viaţă independentă”Parteneriat educational cu Liceul Tehnologic “Simion Leonescu” Luncavita

Pregătirea şi startul către o viaţă independentă reprezintă pentru fiecare om o etapă importantă în viaţă. În realizarea aceastui proiect pornim de la premiza că orice persoană are dreptul la educaţie şi instruire.
Ne propunem să oferim elevilor Scolii Gimnaziale Speciale nr. 14 Tulcea puncte de referinţă, modalităţi de pregătire necesară pentru dezvoltarea personală, dezvoltarea abilităţilor practice şi de muncă.

Activităţile practice şi informaţiile pe care le vor primi în cadrul acestui proiect îi vor ajuta pe elevii din grupul ţintă să dobândească o imagine mai clară despre ce înseamnă a învăţa o meserie.
În acelaşi timp, cu sprijinul doamnei director Arcus Ana si a profesorilor de la Liceul Tehnologic “Simion Leonescu Luncavita”, elevii vor avea ocazia de a descoperi o veche traditie a regiunii Deltei Dunarii: mestesugul impletiturilor din papura.
Parteneriatul promoveaza descoperirea tradiţiilor locale ca modalitate de sprijinire a integrării socio-profesionale a elevilor cu dizabilităţi.

Obiectiv general:
Dezvoltarea abilităţilor manuale, profesionale şi sociale ale elevilor din Şcoala Gimnazială Specială Nr. 14 Tulcea.