Menu

1 Iunie – Ziua Internațională a CopiluluiVara, cu cireșe la urechi, se strecoară în inimile noastre din prima zi, 1 Iunie, cu sărbătoarea celei mai frumoase perioade a vieții, copilăria. Iar Lucian Blaga definește atât de frumos copilul și copilăria: ,,Copilăria este inima tuturor vârstelor”, ,,Copilul râde: Înțelepciunea și iubirea mea e jocul”.
În aceastăzi ne întoarcem cu gândul la momentele frumoase ale copilăriei sau o retrăim prin copiii noștri. 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, este ziua în care ne deschidem sufletul și inima în fața miracolului vieții numit copil, în fața inocenței din ochii lui și a zâmbetului curat și pur. De ziua lor și nu numai, copiii merită o atenție deosebită, să știe că sunt iubiți, importanți și apreciați, au drepturi și suntem mereu mândri de ei. Pentru a crește frumos, copiii au nevoie de exemple, de grijă, de sprijin și de ocrotire.
Activitatea ,,Minunata lume a copilăriei” derulată în cadrul Planului de acțiune al Comisiei privind prevenirea și eliminarea discriminării în mediul școlar 2020-2021și-a propus conștientizarea de către elevi a drepturilor copiilor și a rolului pe care îl au în societate, formarea de atitudini și comportamente pozitive, valorizarea tuturor copiilor și creșterea stimei de sine.
În cadrul fiecărei clase au fost prezentate material și filme educative, elevii au întrebat și au primit explicații pe înțelesul lor, au ascultat cântecele copilăriei. Participanții, elevi ai claselor a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a A, a V-a B, a VI-a A, a VII-a B, a IX-a, a X-a A, a X-a B și-au exprimat emoțiile oferind într-o expoziție imaginea copilăriei și a drepturilor copilului prin sensibilitatea și inocența desenelor colorate sau realizate de ei.

profesor educator Doina SIMIONOV