Menu

Proiectul POT ŞI EUProiectul Pot și eu! o Inițiativă a Asociației „Raza Soarelui Sunlight”, în Centrul Sunlight, în perioada 19-23 august 2019, a asigurat cadrul adecvat pentru integrarea socială a copiilor cu dizabilități prin participarea la trei ateliere de creație, folosind păpușa marionetă, pictând tricouri și învățând să cânte la xilofon și trei ateliere de creație, folosind meștesugurile populare ca instrumente de lucru. Chiar dacă bugetul aprobat de Primăria Tulcea în calitate de Co-Finanțator a fost mic, proiectul Pot și Eu! a fost o provocare pentru toți, și voluntari și beneficiari, deoarece, cu bani foarte puțini, am reușit sa facem foarte multe activități.
Copiii au pictat tricouri, au învățat să cânte la xilofon, au jucat joc de rol cu ajutorul păpușilor, au invățat sa traforeze și să facă o ramă din lemn în care și-au pus fotografiile de grup pentru a le lua acasă, pirogravând pe acestea titlul proiectului și perioada de desfăşurare a taberei. I-am văzut bucuroși, deschiși, socializând și participând la fiecare atelier cu dorința de a învăța ceva nou. Voluntarii care au lucrat din greu, mai ales la traforaj, au plecat cu bucuria că i-au ajutat pe acești copii să depășească obișnuitul NU POT, ci să spună POT și Eu, dacă mă ajutați! Sperăm la o deschidere mai mare a comunității tulcene spre cei aflați în nevoi.
Mulțumim pentru ajutor și participare doamnei Maria Lupu, profesor de vioară la Liceul de Arte „George Georgescu” și grupului de şase eleve voluntare de la secțiile de muzică, teatru și desen, cât și doamnei Carmen Bumbac, director la Școala Gimnazială Specială nr 14, pentru implicarea extrașcolară pentru a îmbunătăți viața copiilor cu dizabilități. Mulțumim și apreciem ajutorul dat de Primăria Tulcea pentru copii!

Nicolae DINU
Asociației „Raza Soarelui Sunlight”