Menu

,,Penița Fermecată”Proiect în parteneriat cu Asociația ,,Drumuri Dobrogene” și Școala Gimnazială „Constantin Găvenea”, finanțat din fondurile Consiliul Local al U.A.T. Tulcea cu suma de 6000 lei, având o valoare totală de 7500 lei.
Scopul proiectului – Atelierul de caligrafie “Penița Fermecată” își propune să dezvolte pasiunea copiilor pentru scrisul frumos. Utilizăm instrumente și materiale cât mai diverse, cu care juniorii să experimenteze și să se coloreze pe degete! Efectul acestor activități creative și jucăușe va fi că vor scrie cu mai multă atenție și grijă, își vor exersa abilitatea de a controla linia scrisă. Vrem ca literele și instrumentele de scris să-i fascineze, să facă din scris o artă! Plecăm de la convingerea că scrisul de mână este un factor important pentru buna organizare mentală.
Obiectivele proiectului sunt: dezvoltarea imaginației; dezvoltarea abilităților de lectură; îmbunătățirea procesului de memorare; dezvoltarea capacității de scriere corectă; îmbunătățirea procesului de învățare; dezvoltarea simțului estetic și critic; stima de sine crescută; sporirea creativității.
Coordonatori,
Carmen-Gabriela Bumbac
Ileana Gălățescu